Részleges, vagy teljes sötétség ?

Esetleg csak dekoráció?

A belsők leglátványosabb eleme és egyben ez ad végső karaktert az élettereknek.

Fényáteresztő nélkül meztelen az ablak… Segítsünk megfelelőt választani?

A régi korokban a sötétítőfüggönyök az impozáns megjelenés legfontosabb eszközei voltak. Többnyire nem mozgatták őket, inkább díszítésre, térelválasztásra használták A mai, idő és pénzhiányos korban, fontos szerepet kapott a használhatóság, a praktikus anyagfelhasználás is, az esztétikai szempontok megtartása mellett.

Alapanyagai:

Alapvetően sűrűbb szövésű, mint a fényáteresztő ezért legfeljebb áttetsző, de lehet akár teljesen fényzáró is, egy speciális szövési technikának köszönhetően.( Black-out). Alapanyaga szintén sokféle lehet, természetes vagy szintetikus, esetleg kevert szálas.

Megjelenítése ajánlott minden olyan nyílászáróra, ahol a fényáteresztő egyébként is megjelenik, a megjelenés formája pedig a fényáteresztő függvénye.

Kiválasztása különösen nagy körültekintést igényel,mivel a sötétítőfüggöny alakítja ki, ill. koronázza meg tereink karakterét és összhatását.

Mire kell odafigyelni?

  1. Fontoljuk meg, hogy teljesen behúzható változatot szeretnénk, vagy csak dekorációra van szükségünk? Más az anyagszükséglet ugyan, de a behúzható változat sokkal szebb akkor is, ha csak díszít.
  2. Bélelt vagy béleletlen függönyt szeretnénk? A bélelt változat a vékonyabb anyagoknál szinte kötelező, de a vastagabb anyagokat is megvédi a nap károsító hatásától.
  3. Anyagválasztásnál fontos a fényáteresztő alapanyagtípusának figyelembe vétele.
  4. Lehetőleg azonos, vagy összeillő karakterű anyagokat párosítsunk.
  5. Fontos, hogy a minta nagysága alkalmazkodjon az adott belmagassághoz. A túlságosan nagy minta ugyanis „összenyomja” a teret.
  6. A színek harmonizáljanak a már jelenlévő színekkel.

Miért és hová ajánljuk?

A sötétítőfüggöny általánosan minden térbe ajánlott és elfogadott díszítési és árnyékolási forma. Alkalmazása teszi esztétikussá és harmonikussá a környezetünket. Nélküle a befejezetlenség sugárzik egy belsőből, bármivel is próbáljuk helyettesíteni. A különbséget egy eleinte kétkedő kedves ügyfelünk fogalmazta meg a legfrappánsabban:

A sötétítőfüggöny nélkül olyan volt a lakása, mint egy gyönyörű nő nagyestélyiben, de kopaszon.

Sötétítő függöny Sötétítő függöny Sötétítő függöny

Kíváncsi referenciáinkra?

Minden az oldalon található kép saját
munkánkat ábrázolja!

Referenciák megtekintése!

Pié Enteriőr

Mobil: +36-70-622-9408

Küldjön nekünk levelet!

Barangoljon honlapunkon!

Pié - Lakberendezés - Referenciák - Partnereink
Függönyök - Textilek - Szerkezetek - Szőnyegek

Copyright 2010-2024 - Pié Enteriőr
Weboldalkészítés: Abaco Online