Pié Enteriőr
Méhes Márta: +36-70-622-9408
Küldjön nekünk levelet!
Levél küldés

Karnis

A függönyök teherhordózói

A hagyományosan redőzött, vagy behúzott függöny tartószerkezetei.

Azok a karnis szerkezetek, amikkel mi dolgozunk, kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

Ennek oka, hogy a forgalmazott áruházi tömegcikkek nem alkalmasak a hosszú távú, minőségi használatra. Ezekkel a karnisokkal, gyártóik alapanyagukban, méretezésükben és esztétikai megjelenésükben is láthatóan csak az ideiglenességet vállalják fel.

Ezért mi olyan szerkezet beszerzési forrásokat kerestünk, melyek méltók azokhoz a textilekhez, és helyszínekhez, melyeken látszik, hogy választásakor a tulajdonos is hosszú távon gondolkodott.

További előny hogy ezek a szerkezetek több szempontból is méretre rendelhetők. Ez nem csak azt jelenti, hogy a hosszát adhatjuk meg hajszál pontosan, hanem a rákerülő súly szerint is választhatunk. A szín, szükség szerint itt szintén meghatározható.

Alapanyagukban ezek a karnisok színre színterezett alumíniumból vannak.
A hozzájuk tartozó kocsik és csúszkák, ill. beakasztó szemek jól állják az UV sugárzást.

Formailag a sínek egy „L” alakú házban vannak rögzítve, ahol az „L”-nek a talpa a síneket takaró előlap, melyet tetszés szerint, akár tépőzárral is kérhetünk. Ilyenkor a tépőzár gyárilag, szegecsekkel kerül fel az előlapra. Erre kerül majd később a drapéria.

Ezeknél a karnisoknál az előlap mögött min. két, vagy három sín is elbújhat. Ez a ház egyrészt a stabilitást szolgálja, másrészt a mennyezet esetleges egyenetlenségét küszöböli ki.
Amennyiben a sín bárhol meghajlik, a benne futó szemek megszorulhatnak, akadályozva ezzel az olajozott működést. Ezért értelemszerű, hogy ez a változat nem hajlítható formára, és csak egyenes felületeken kínál megoldást.

Létezik azonban egysínes, ill. drapériasín is, egyenes és ívekre hajlított formában. Ezekben az esetekben azonban nincsen se ház, se előlap.
Ezek a szerkezetek kerülhetnek mennyezetre, vagy konzolokkal oldalfalra,minden az adottságoktól és az igényektől függ.

Miért és hová ajánljuk?

Ez a tartószerkezet hagyományosnak mondható, és ezzel együtt legstabilabb és a legnépszerűbb is, mivel ez ad legjobb lehetőséget a textilek bőséges felhasználására. A bőség egyben impozáns és nagyvonalú hatást kelt, ezzel emeli a belső tér értékét, teljessé teszi látványát, és gazdagságot sugall.
A bőséges textilfelhasználás minden korban jó ajánlólevél egy karakter,vagy jellem megítéléséhez. A túlzásokkal azért itt is vigyázni kell természetesen.

Kérjük, hogy tartson velünk és mutatunk néhány példát az elmondottakra korábbi munkáinkból.

Kíváncsi referenciáinkra?

Minden az oldalon található kép saját
munkánkat ábrázolja!

Referenciák megtekintése!

Pié Enteriőr

Mobil: +36-70-622-9408

Küldjön nekünk levelet!

Barangoljon honlapunkon!

Pié - Lakberendezés - Referenciák - Partnereink
Függönyök - Textilek - Szerkezetek - Szőnyegek

Copyright 2010-2024 - Pié Enteriőr
Weboldalkészítés: Abaco Online