Pié Enteriőr
Méhes Márta: +36-70-622-9408
Küldjön nekünk levelet!
Levél küldés

Drapéria

Takarás vagy díszítés, esetleg mindkettő?

„Találjanak ki bármit, csak szerkezetet ne lássak!!!”

Amikor ez a mondat elhangzik az ügyfél részéről, egyenes út nyílik számunkra a drapéria javaslatához. A különböző függönytartó szerkezetek részletezésekor már említettük, hogy a hagyományosan redőzött függönyöket tartók előlapját, tépőzárral is lehet kérni. Ez manapság a legbiztosabb módja a karnisok korrekt díszítésének és takarásának. Drapériát rúdkarnisok is tarthatnak, ekkor a cél, inkább a díszítés, mert a rúdkarnisnak látszania kell.

Régen a drapériákat fából készült előlapokra, szegekkel rögzítették. El lehet képzelni, hogy a kezelését ez mennyire megnehezítette, bár az is igaz, hogy a tisztítás nem volt divat a palotákban, csak a portalanítás. Ha a függönyanyag nagyon elszennyeződött, egyszerűen lecserélték. Ez persze csak évtizedek múlva következett be.

Karnistakarást elsősorban dekor anyagokból célszerű választani, mert az nem átlátszó. Amennyiben a tépőzáras szerkezetek már tartanak ugyan függönyt, de nincsen drapéria, az egész enteriör befejezetlennek tűnik. A drapéria ugyanis a munkánk koronája.

Megvarrásának nagyon sokféle módja van és minden olyan textil alkalmas rá, amit a függönyözéshez használhatunk. Különös előnye azonban a függönnyel szemben,hogy sokféleképpen, akár extra módon is díszíthető.

Alkalmazásánál mire kell odafigyelni?

  1. A drapéria fazonját nem mindig könnyű kiválasztani, mert sokféle szempontnak kell eleget tennie. Mind anyagában, mind stílusában emelnie kell a függöny hatását.
  2. A túldíszítés nevetségessé teheti a látványt. Ezt érdemes kerülni.
  3. A drapéria szélessége nem akadályozhatja az ablaknyitást.
  4. Minél keskenyebb a drapéria, annál modernebb és fiatalosabb. Mint a rövid ujjú blúz.

Szívesen segítünk Önnek, a helyes stílus és arányok megválasztásában!

Kíváncsi referenciáinkra?

Minden az oldalon található kép saját
munkánkat ábrázolja!

Referenciák megtekintése!

Pié Enteriőr

Mobil: +36-70-622-9408

Küldjön nekünk levelet!

Barangoljon honlapunkon!

Pié - Lakberendezés - Referenciák - Partnereink
Függönyök - Textilek - Szerkezetek - Szőnyegek

Copyright 2010-2024 - Pié Enteriőr
Weboldalkészítés: Abaco Online