Pié Enteriőr
Méhes Márta: +36-70-622-9408
Küldjön nekünk levelet!
Levél küldés

Fényáteresztő függöny

Fehér függöny? Hol van az már!

Fényáteresztő nélkül meztelen az ablak… Segítsünk megfelelőt választani?

Fényáteresztő a mi kultúránkban szinte mindig kerül az ablakra. Az átláthatóság igénye szerint választhatjuk meg a legmegfelelőbbet. Alapanyaga sokféle lehet, selyemtől a pamuton keresztül a szintetikusig, sőt olykor a vezető designerek meglepő anyagokat is beleszőnek pl. tollat, fémszálat, strasszt, flittert, gyöngyöt.

Nemcsak az alapanyagok ( organza, voile, natúr ill. natúr hatású, hímzett...), a megjelenítés módjai is igen változatosak. Mindez függ a helyiség tájolásától, a fényviszonyoktól, a nyílászáró méretétől és formájától, valamint az Ön személyes igényeitől.

Bizonyos megjelenítések különös szakértelmet igényelnek, mint pl. a római roló és a lapfüggöny. A kivitelezés magas minőséget követel meg, hiszen a legkisebb hiba sem bújhat meg a feszített felületeken!

Mire kell odafigyelni?

Redőzött megjelenítéskor feltétlen ügyelni kell az anyagmennyiségre, mert a legigényesebb anyagból készült függöny is szegényessé válhat az elhibázott számítás miatt.
A fényáteresztők feszített megjelenítésekor, (római roló, ill. lapfüggöny) különösen vigyázni kell az anyagvastagsággal, és a varrási technikával. Ebben az esetben ugyanis, a legkisebb hiba is csúnyán megmutatkozik.

Miért és hova ajánljuk?

A fényáteresztőket ritkán alkalmazzuk önmagában, mivel jellegénél fogva nem szoktuk túlhangsúlyozni. Cél inkább az átláthatóság, a szabad kilátás. A hangsúly a belsők finomításán, a sarkosságok lágyításán van. Az átláthatóság pedig a mai fényáteresztők esetében egészen elképesztő is lehet.
Karaktert és színt, inkább a sötétítőfüggöny megjelenése ad a belső térnek.

Organza függöny Voile függöny Natúr hatású függöny

Kíváncsi referenciáinkra?

Minden az oldalon található kép saját
munkánkat ábrázolja!

Referenciák megtekintése!

Pié Enteriőr

Mobil: +36-70-622-9408

Küldjön nekünk levelet!

Barangoljon honlapunkon!

Pié - Lakberendezés - Referenciák - Partnereink
Függönyök - Textilek - Szerkezetek - Szőnyegek

Copyright 2010-2024 - Pié Enteriőr
Weboldalkészítés: Abaco Online